duminică, 8 mai 2011

Viata alaturi de pisoias

Un pui de pisica va va inveseli atmosfera din casa…si va va responsabiliza! Odata ce ati decis sa va luati un animal de companie, trebuie sa stiti ca acest lucru reprezinta un angajament pentru urmatorii ani. Alegerea animalului de companie presupune chibzuiala, dar si entuziasm.
Din momentul in care ati hotarat ca un asemenea companion va fi binevenit in casa dumnevoastra, originea sa este una dintre primele probleme ce apar in discutie.
O pisica de rasa comuna sau o pisica cu pedigri?
O pisica cu pedigri, nascuta din parinti selectionati de crescatori si socializata, ofera garantia indeplinirii unor criterii morfologice stabilite de standardele rasei respective. Acest lucru este valabil si pentru principalele caracteristici ale rasei sale. Asadar, integrarea puiului in noua sa casa ar trebui sa se faca fara probleme. Unele probleme pot aparea in cazul unui pisoi ai carui parinti sau al carui mediu de viata din primele saptamani de viata nu sunt cunoscute. Din acest motiv, aspectul pisoiului la maturitate sau personalitatea acestuia vor putea fi determinate mai greu.
Companionul ideal

Alegerea unei pisoi cu pedigri inseamna hotararea asupra tipului de companion pe care ni-l dorim. Rasele elegante precum Abisiniana, rasele plinute precum British sau cele impozante si linistite precum Maine Coon…
Variatele rase feline ofera o asemenea diversitate de care puteti profita, strangand o multitudine de informatii. Cluburile afiliate sunt cele mai indicate locuri in care va puteti informa si de unde puteti cere adresele crescatorilor.
Vizitarea unei expozitii feline este o ocazie unica de a descoperi o mare parte din aceste rase, frumusetea fiecarei rase si de a intra in contact cu crescatorii. Daca exista aceasta posibilitate, este recomandat sa vizitati locul in care pisoiul s-a nascut si si-a trait primele zile sau saptamani din viata. Acest lucru va va ajuta in cunoasterea mediului sau de viata, a conditiilor de socializare si va va asigura ca ati facut alegerea corecta.
Socializarea pisoiului, proces ce are loc intre a doua si a saptea saptamana de viata, reprezinta o etapa foarte importanta in dezvoltarea sa. Socializarea conditioneaza, intr-o mare masura, comportamentul sau la maturitate, intrucat in aceasta perioada el invata sa perceapa ca fiind normale evenimentele si situatiile cu care se confrunta.
Mascul sau femela?
Femelele sunt mai rasfatate, in timp ce masculii sunt mai distanti…Acest lucru il auzim deseori sau poate chiar invers! De fapt, sexul pisicii nu are nimic de-a face cu tandretea acestuia. Sterilizarea, o procedura recomandata pentru a nu mai inmultii pisicii, reduce considerabil diferenta de comportament dintre cele doua sexe.
In afara de considerentul sexului, socializarea adecvata va garanta o relatie placuta intre dumneavoastra si pisic. Prin urmare, lamuriti-va cu privire la temperamentul pe care il doriti la companionul dumneavoastra si faceti alegerea in functie de stilul dumneavoastra de viata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu