duminică, 8 mai 2011

Prevenirea aparitiei puricilor la caine

deparazitare
Prevenirea aparitiei puricilor la caini
Nimanui nu-i plac puricii, nici tie si nici cainelui tau, iar familia ta ii va uri cand va fi nevoita sa plece de acasa timp de cateva ore pentru dezinsectie. Evita toate aceste situatii neplacute invatand cum sa prevenii aparitia puricilor la cainele tau.
Puricii sunt o neplacere atat pentru caine, cat si pentru stapan. Puricii vor cauza iritatii pe pielea cainelui, dar si pe pielea ta. Iata cateva lucruri pe care le poti face pentru a-l proteja impotriva puricilor.
Primul lucru pe care il poti face este sa te duci la un medic veterinar care sa-ti sugereze ce ai putea sa folosesti pentru cainele tau. Exista pe piata multe produse pentru purici, iar veterinarul va sti mai bine ce sa-ti prescrie pentru animalul tau de casa. Varsta cainelui este un criteriu de selectare a medicamentului care trebuie folosit. Catelusilor nu li se vor da aceleasi produse ca celor adulti.
O metoda de tratament ar fi sprayul pentru purici. Puteti lua acest spray de la magazin sau de la medicul veterinar. Acesta va omori puricii si-i va impiedica sa se inmulteasca. Trebuie insa sa fii atent la instructiuni in ceea ce priveste cantitatea si cat de des trebuie repetata spreierea.
O alta metoda este zgarda anti-purici pe care o poti gasi la magazin sau la medicul veterinar. Aceasta are efectul de a omori orice purice care musca animalul pe care il ai in casa. Daca insa cainele nu suporta zgarda, poti picura pe gatul cainelui cantitatea indicata de lichid de catre veterinar. Citeste instructiunile pentru a lua masura corecta, sau pentru a sti la ce perioada de timp sa aplici picaturile pe gatul cainelui.
Alta modalitate este spalarea cainelui cu sampon anti-purici. Samponul va omori orice purice care este pe caine. Ceea ce trebuie sa faci este sa repeti spalarea cu samponul anti-purici pentru ca acestia sa nu revina. Cand ii faci baie, trebuie sa tii cainele in apa calda aproximativ 15 minute pentru ca puricii sa coboare de pe acesta. Pentru zonele in care nu ajunge apa, poti folosi un amestec de apa fiarta cu rozmarin, metoda prin care cainele  va mirosi si frumos.
Daca aceste metode nu par sa functioneze poti duce cainele la veterinar unde i se va face deparazitarea necesara. Aceasta va costa mai mult, dar va merita daca vei tine cainele in casa.
Cu toate aceste mijloace de deparazitare trebuie sa fii atent la iritatiile care ar putea aparea pe pielea cainelui. Unele dintre aceste produse pot provoca iritatii, mai ales cand vine vorba de cainii mai tineri, sau de cei mai batrani. Va trebui de asemenea sa mentii tratamentul pe care l-ati ales si sa verifici constant daca animalul de companie mai are purici. De indata ce incepe primavara, administreaza-i cainelui tratamentul pentru purici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu