duminică, 8 mai 2011

Cataracta la caini

dog-with-cataractsCataracta este una dintre cele mai comune boli de ochi ce afectează animalele de companie. Poate fi întâlnită la toate rasele de câini şi pisici, indiferent de vârstă, dar de obicei afectează anumite rase de câini, cum ar fi Cocker, pudelii, Schnauzer şi Terrier.
Cristalinul normal, transparent, transpune lumina pe retină astfel incat animalul să poată vedea clar. Cataracta reprezintă modificare totală sau parţială a transparenţei cristalinului, cu evoluţie progresivă şi însoţită de diminuarea vederii.
Culoarea albastră-cenuşie a ochilor căpătată pe măsură ce animalul îmbătrâneşte nu este normală.
O parte normală a procesului de îmbătrânire o reprezintă culoarea mai închisă a ochilor datorată cristalinului care devine mai gros. Această boală, cunoscută sub numele de scleroză nucleara, este întâlnită de obicei la câinii cu o vârstă de peste şase ani şi nu afectează vederea. Prin urmare, nu este recomandat un tratament în acest caz.
Cataracta poate fi ereditară sau poate apărea datorită înaintării în vârstă. Moştenirea ei este cel mai des întâlnită şi poate apărea de la naştere sau se poate dezvolta de la o vârstă fragedă. Cataracta poate apărea şi daca animalul este rănit sau suferă de o boală cum ar fi diabetul. Dacă animalul suferă de cataractă datorită unei boli, prin tratarea acesteia, efectul cataractei poate fi diminuat.
Nu există un tratament anume pentru cataractă. Aceasta nu este dureroasă, dar atunci când animalul are probleme cu orientarea în spaţiu datorită acestei boli, vederea lui poate fi readusă la normal prin operaţie. Un medic veterinar oftalmolog va inlocui cristalinul cu unul artificial pentru a îmbunătăţi vederea animalului.
Aceste operaţii au succes în 90-95% din cazuri, dar sunt totodată proceduri delicate care cer atenţie maximă din partea stăpânului. După operaţie, animalul va trebui sa poarte un guler protector până când ochiul se va vindeca şi trebuie sa stea într-un mediu liniştit.
Animalul o sa aibă nevoie şi de picaturi oftalmice care sa-i fie administrate de câteva ori pe zi, timp de câteva săptămani, conform indicaţiilor medicului veterinar.
Dumneavostră şi medicul veterinar hotărâţi dacă animalul are nevoie de operaţie.
Pentru mai multe informaţii, consultaţi medicul veterinar!

6 comentarii:

  1. Kamaeyes este un produs nou brevetat eficient in 20 de tipuri de boli oculare, inclusiv cataracta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am aflat de kamaeyes nu de pe internet, din reclame mincinoase, ci de la o ruda care a tratat cu succes cataracta la o cățelușa in cca. 2 luni. Avand si noi un caine cu probleme oculare, inclusiv cataracta, eram disperata sa aflu si obțin produsul miraculos. Nu am reușit sa il procur prin intermediul rudei mel, dar l-am căutat pe Googl si mi-a rezultat site-ul cu același nume. Am aflat de-acolo ca picăturile vindeca, atat la oameni, cat si la animale, 20 de tipuri de boli oculare in toate formele lor. Am comandat imediat atat pentru mine, cat si pentru caine care deja orbise la ochiul drept. După cca. o saptamâna pelicula albă de pe ochi aproape dispăruse si a început sa vadă din nou obstacolele din calea lui. Produsul nu este ieftin, dar nici exagerat de scump. E 100% natural fiind extras din trufe. Intrați pe site si documentați-va.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua.. De unde ați achiziționat picaturile Kamaeyes?

      Ștergere
  3. Kamaeyes este un produs nou brevetat eficient in 20 de tipuri de boli oculare, inclusiv cataracta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua,a reușit cineva sa dea comanda de aceste picături?Am trimis mesaj la firma care se ocupa de distribuția in Romania si nu am primit nici un răspuns.Numar de telefon nu mai exista.Multumesc

    RăspundețiȘtergere