duminică, 8 mai 2011

Atentie la capuse!!

Pericole mari, dar greu de vazut, pandesc in iarba de cand a venit caldura. Capusele au cucerit fara probleme campurile, parcurile sau padurile si-au trimis in spital multi oameni, nu doar animale.
Atentie, aceste insecte pot sa transmita boli foarte grave.
Sute de oameni care iesisera la iarba verde de 1 Mai au ajuns la spitale muscati de capuse.
Medicii spun ca in aceste cazuri pacientii au nevoie de ajutor de specialitate. Nu trebuie sa incerce singuri sa scoata insectele din corp. Se pot trezi ca nu le pot extrage decat partial.
Capusele pot sa transmita mai multe boli, cea mai periculoasa fiind maladia Lyme, care provoaca severe tulburari cardiace sau neurologice.
Luati pe nepregatite, responsabilii sustin ca vor incepe dezinsectia abia acum, cand capusele s-au inmultit periculos de mult.
Ca sa nu le picati victima, ar fi bine sa va acoperiti cat mai mult corpul, sa nu purtati pantaloni scurti si tricouri. De asemenea, este indicat sa folositi un spray impotriva insectelor.
Medicii le atrag atentia tuturor sa vina la cabinete sau camerele de garda. Ramase in corp, capusele infecteaza organismul gazda si pot produce temuta maladie Lyme.
Initial, victima prezinta simptome asemanatoare gripei, care pot duce insa la paralizia fetei sau probleme cardiace foarte grave. In stadiu avansat, apar tulburari neurologice severe. Descoperita la timp, boala poate fi tratata cu antibiotice, dar tratamentul este unul indelungat.
Pentru moment, cei mai multi pacienti intepati de capuse sunt in judetele Cluj, Alba si Sibiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu