marți, 17 mai 2011

Ursul Koala

Ursul Koala (Phascolarctos cinereus) este un mamifer marsupial arboricol ierbivor ce traieste in Australia. El este singurul membru care a mai ramas in viata din familia Phascolarctidae. Numele de "koala" provine din limbile aborigene australiene si inseamna "fara bautura". Micul ursulet a capatat aceasta denumire datorita alimentatiei sale formate in principal din frunze de eucalipt, planta ce contine suficienta apa pentru ca ursuletul sa nu mai fie nevoit sa bea lichide. 


KoalaKoala

Koala este un animal de talie mica. El are o inaltime de 60 de cm si o greutate de aproximativ 20 de kg, iar corpul lui este acoperit de o blana de culoare gri-inchis, foarte fina. Pentru ca hrana lui principala este eucaliptul, blana ursului Koala are un miros placut. Isi petrece aproape toata ziua agatat de crengile copacilor, iar noaptea cauta radacini, larve si bulbi, cu care isi completeaza hrana de baza.

Koala este un animal solitar, fiind insotit doar in perioada imperecherii. Dupa acesta perioada femela naste un singur pui de marimea unui bob de mazare, pe care il tine in marsupiu. Dupa aproximativ 6 luni, puiul iese din marsupiu, fiind pregatit pentru primii pasi. In cazul in care puiul este bolnav si moare in marsupiu, mama nu se mai misca si nu se mai hraneste pana cand moare si ea. 

La inceputul secolulul XX numarul ursilor Koala din Australia de Sud s-a micsorat din cauza braconierilor, insa zona a fost repopulata ulterior cu ursi Koala adusi din statul Victoria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu