marți, 10 mai 2011

Crocodilul alb

Crocodilul alb este o ciudatenie si o raritate a naturii. Se presupune ca numarul crocodililor albi din intreaga lume nu depaseste 10 - 15 exemplare. Singurul exemplar din Europa, Whitie, poreclit si ''Diamantul alb'', poate fi admirat intr-o gradina zoologica din Germania.

   Majoritatea exemplarelor au fost descoperite in Louisiana, un loc de unde provin de altfel o multitudine de specii aparte de animale. Desi erau considerati un simbol al tuturor lucrurilor bune din zona, crocodilii albi au fost dintotdeauna vanati pentru pielea lor folosita in confectionarea gentilor si incaltmintei de lux.

   Culoarea deschisa a corpului si mai ales ochii albastri, il fac sa para cu atat mai infricosator.
   Culoarea pielii este alba ca urmare a unor modificari genetice. Altminteri, au comportamentul clasic, hranindu-se in acelasi mod ca si ceilalti crocodili. Cu toate acestea, exemplarele albe nu pot trai foarte mult timp in mediul lor natural, motiv pentru care, fiecare dintre acestea a fost dus in gradini zoologice din intreaga lume, in spatii special amenajate si ferite de razele soarelui. Aici sunt hraniti cu pui, peste si carne rosie. In captivitate, nu sunt tinute mai multe exemplare in acelasi spatiu, ci separat, fiecare avand special amenjata piscina sa. 
   Datorita faptului ca pielea nu are o culoare de asa natura incat sa ii ajute in a se ascunde cu usurinta, crocodilul alb devine el insusi prada in fata atacatorilor. La maturitate, ei pot atinge o lungime a corpului de peste 3 metri si o greutate de peste 200 de kg.
   Ciudat este si faptul ca cercetatorii au constat ca toate exemplarele existente in lume sunt masculi.

   In mitologie se considera ca aceste animale albe sunt aducatoare de noroc.
Majoritatea persoanelor care vad crocodili albi spun ca prima imagine care le vine in minte este ciocolata alba. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu