duminică, 8 mai 2011

Cum trebuie sa actionam cand ne pierdem pisica?

  1. Cercetati casa cu mare atentie pentru a va asigura ca pisica nu se ascunde intr-un dulap sau intr-un loc ascuns. Nu uitati sa va uitati si pe acoperisul sau in podul casei. In cazul in care o gasiti, ademeniti-o cu putin ton sau cu mancarea sa preferata.
  2. Luati cat mai repede legatura cu organizatia responsabila cu gasirea animalelor pierdute in zona dumneavoastra. Acestia va vor cere o poza a pisicii si cateva informatii despre ea. Va vor oferi o situatie a animalele pe care acestia le-au gasit in ultima perioada si dumneavoastra va trebui sa o parcurgeti. In plus, daca cineva ii va anunta de gasirea sau observarea unei pisici asemanatoare pisicii dumneavoastra, acestia va vor contacta. O mare parte dintre aceste organizatii au site-uri web, astfel ca veti avea posibilitatea de a verifica mai des baza de date a pisicilor gasite.
  3. Daca pisica dumneavoastra are un cip implantat, luati urgent legatura cu firma care v-a ajutat sa il implantati. Daca o persoana aduce o pisica pierduta la veterinar, acesta va citi informatiile stocate in cip si va lua legatura cu firma respectiva. Daca va pierdeti pisica, luati legatura cu firma respectiva pentru a va asigura ca datele dumneavoastra sunt corect inregistrate si pentru a le comunica sa va anunte in cazul gasirii patrupedului.
  4. Lipiti postere in locuri frecventate de vecini – sau in cartierele alaturate (pisicile se pot aventura destul de departe). Perfecte sunt locurile in care vecinii pot observa posterele cu usurinta; pe cutiile postale, pe panourile de publicitate ale magazinelor din zona, pe geamurile pet-shop-urilor, ale clinicilor veterinare si de infrumusetare pentru animale. Puteti imprastia aceste postere cu ajutorul copiilor dumneavoastra, intrucat acestia le pot imparti colegilor de scoala. Asigurati-va ca posterul contine numarul de telefon, adresa dumneavostra, o scurta descriere a pisicii si o poza recenta – de preferinta color.
  5. Bateti la usa vecinilor si rugati-i sa fie atenti la pisicile din zona. Oferiti-le si acestora un poster impreuna cu numarul dumneavoastra de telefon. Exista sanse, in cazul in care pisica nu s-a aventurat foarte departe, ca vecinii sa va fie de ajutor.
  6. Publicati un anunt cu “Pierdut pisica” in ziarul local.
  7. Puneti mancare pentru pisici intr-un bol si lasati-l langa pragul usii, alaturi de un obiect cunoscut, spre exemplu, patura preferata a pisicii. Atunci cand sunt dezorientate, pisicile pot fi ajutate de asemenea obiecte in gasirea drumului spre casa. Uitati-va si pe geam dupa pisica dumneavoastra (nu uitati ca este posibil sa primiti vizite si din partea altor pisici).
  8. Lasati usa garajului deschisa pentru ca pisica sa poata intra; puneti un bol cu mancare si unul cu apa inauntru. Acest lucru este folositor in special in cazul in care ploua sau ninge. Nu uitati sa fiti atenti atunci cand intrati sau iesiti cu masina din garaj!
Nu renuntati! Pisicile se pot reintoarce acasa si dupa cateva saptamani sau luni. Consolati-va prin eforturile facute pentru gasirea pisicii si aveti rabdare. In mod incurajator, intr-o zi veti deschide usa si va veti simti usurat/a atunci cand veti auzi acel mieunat cunoscut.
Iar atunci cand pisica isi va face aparitia, implanta-i un microcip pentru a va lua toate masurile necesare in cazul in care se va pierde din nou. Tineti pisica in casa pentru a va asigura ca dumneavoastra si prietenul dumneavoastra nu veti mai trece printr-o asemenea experienta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu