duminică, 8 mai 2011

Accesoriile reflectorizante va pot proteja animalul de companie in zilele intunecate de iarna

Accesoriile reflectorizante permit reperarea animalului in intuneric
Accesoriile reflectorizantepermit reperarea animalului in intuneric
Odata cu trecerea la ora de iarna si cu sosirea sezonului rece, ziua este din ce in ce mai scurta. In aceste conditii, de multe ori odata cu lasarea intunericului supravegherea animalului de companie in spatiile publice este de multe ori dificila si nu lipsita de pericole.
 Fundatia pentru protectia animalelor VIER PFOTEN va recomanda sa folositi accesorii reflectorizante pe durata lunilor intunecate ale anului.
Curele, veste, haine si hamuri cu elemente reflectorizante sau luminoase se pot gasi in multe dintre petshop-urile mari. Folosindu-le va asigurati ca animalul dumneavoastra de companie este vizibil de la distanta mare pe intuneric, scazand astfel nu doar riscul de a fi pierdut dar mai ales pe acela ca acesta sa sa fie lovit accidental de biciclisti sau soferi.
VIER PFOTEN recomanda folosirea mai degraba a hamurilor decat a leselor si zgarzilor deoarece acestea sunt mai incomode pentru caini.
 Martina Schnell, specialist VIER PFOTEN in animale de companie: “Ii sfatuim pe proprietarii de caini sa foloseasca accesorii cu elemente luminoase numai in timpul plimbarilor in mediul exterior nu permanent. Lumina ii poate irita pe caini sau poate irita alti cainii din jur. Cainii sunt animale sociale. Au nevoie de contactul cu alti caini, sa se joace cu acestia si sa alerge liberi. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, daca spatiul este imprejmuit, recomandam scoaterea hamurilor sau a zgarzilor care i-ar putea incomoda, pe durata plimbarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu