miercuri, 23 noiembrie 2011

Curiozităţi din lumea animalelor

ORNITORING

  • Singurul mamifer otrăvitor este ornitoringul. La fiecare gleznă, ornitoringul mascul are nişte pinteni otrăvitori, cu ajutorul cărora el poate ucide animalele mici pe care le vânează. El, atunci când se simte ameninţat de vreun duşman, se scufundă rapid în apă, unde poate rămâne nemişcat peste 10 minute, fără să respire.

ARICI
BALENĂ ALBASTRĂ
  • Inima unui arici bate de aproximativ 300 ori pe minut, în timp ce inima unei balene albastre bate doar de 9 ori pe minut.


    TATUU
  • Tatuul este un animal care nu prea are motive să se teamă de prădători, deoarece este dotat cu două glande de miros situate sub coadă, care produc o secreţie galbenă greţoasă şi urât mirositoare, o măsură de protecţie extrem de eficientă. El îşi poate ţine respiraţia timp de până la 6 minute, astfel încât poate traversa un râu pe jos.


CAŢEI
  • Câinii pot percepe mirosuri pe care le emană obiecte aflate la 15 metri sub pământ. Nu degeaba, pe lângă rolul de animale de companie, câinilor le-a fost atribuită şi "meseria" de poliţist. Nu puţine au fost situaţiile în care aceste patrupede, prin mirosul lor ieşit din comun, au ajutat oamenii legii să prindă infractori deosebit de periculoşi.

CANGURUL
  • Cangurul nu poate să sară şi să se desprindă de la sol, numai dacă, coada sa atinge pământul. Acest fapt a determinat formarea unui reflex care face ca săritura cangurului să fie extrem de haioasă.

ADĂPAREA GIREFELOR
  • Girafa poate ajunge la înălţimea de 5,5 metri şi greutatea de două tone. Reflectoarele de pe marile stadioane s-au construit având ca model corpul, gâtul şi capul girefei. Ea ajunge cu uşurinţă la frunzele copacilor, dar în schimb, pentru a se adăpa trebuie să îşi depărteze picioarele din faţă, ca să poatăajunge cu capul la nivelul solului.

2 comentarii:

  1. Oamenii se bucura de curiozitatile despre unele animale!

    RăspundețiȘtergere
  2. Instinctul animalelor de a se apara e asemanator cu al oamenilor. Romanii de când exista pe pamant dar si acum , sunt nevoiti sa se apere de navalitori.

    RăspundețiȘtergere